Другата страна на приказната: Како изгледа бракот без секс?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Воопшто не е тајна дека како поминуваат годините желбата за секс значително се намалува или целосно исчезнува. Многумина во бракот немаат секс подолго време, но тоа не е главниот извор на незадоволство или причина заради која бракот пропаѓа. Пар се запознал пред 20 години на работно место. Помеѓу нив се појавила моментална привлечност. Сексуалниот живот… Read more »

Не смееме да заборавиме дека во време на ВМРО-ДПМНЕ…

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Можеби од време на време треба да се потсетиме дека: – во време кога на власт беше ВМРО-ДПМНЕ изби вооружен конфликт во Македонија (кој успеавме да го избегнеме во текот на целиот распад на СФРЈ) – во време на ВМРО-ДПМНЕ за прв пат после Втората светска војна не е направен попис – во време на… Read more »

Без – образие

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Кога, во блиска или подалечна иднина, ќе се прави „Музеј на жртвите на груевизмот“ како реплика на оној „Музеј на жртвите на комунизмот“ кој актуелната власт го издигна на пиедесталот симбол на нејзиниот антикомунистички дух (за неа демократијата е антикомунизам), ќе треба добро да се размисли за тоа какво и колку место да им се… Read more »

Носталгија

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Секоја вечер легнувам со надеж дека утре ке се разбудам во некој друг свет, во некое подобро време… Свет во кој не постои омраза, во кој роднините се на прво место во нашите животи, свет во кој пријателите се вистиски пријатели, свет во кој соседите си помагаат едни на други, свет во кој лугето не… Read more »