Ако ви имаат досадено вашите домашни миленици, дајте им ги на нашите лавови…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Зоолошка градина од Данска повика собирање на „непосакуваните“ домашни миленичиња за со нив да бидат хранети предаторите. За оние кои што сакаат да се ослободат од своите домашни миленици, Зоолошките градини од Копенхаген и Гивскуд се подготвени да ги превземат, со цел со нив да ги нахранат крволочните животни како што се лавовите, тигрите, волците… Read more »

Анималија vs Зоолошката градина во Битола

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Анималиа, во соработка со интернационалната организација за заштита на животни OIPA, а чиј член сме, чини обид да ја испита состојбата на Зоолошката градина во Битола после многубројните дојави за несоодветните услови поврзани со благосостојбата на животните, а и личните наши сведочења. Минатиот месец OIPA испрати писмо до Владата на Р. Македонија и до градоначалникот… Read more »