| 04.02.2018. ПО ДОМА

Лесното и бавно водење љубов во кое се фокусирате исклучително на вашите сетила е новата мантра која ја развиле сексолозите „William Masters и Virginia Johnson“ за да им помогнат на луѓето да го подобрат својот сексуален живот.

Сексуалната терапија подразбира фокусирање исклучиво на допири.

Експертите тврдат дека ако се концентрирате на допирите на партнерите ќе имате можност да откриете нов вид на допири кои ќе ја поттикнат физичката интимност. Вака ќе имате можност подобро да го запознаете телото.

 
 

Овој секс е познат и како тантра секс. Постои одамна, а целта е да се сконцентрирате на допирите и предиграта.

Овё се најважните чекори:
– Првите неколку пати воопшто не ги допирајте гениталиите на партнерот.
– Не разговарајте освен ако сакате да кажете дека ви е непријатно или чувствувате болка.
– Не се обидувајте да предизвикате сексуална реакција, но не ја  потиснувајтеако веќе дојде до неа.
– Споделете како сте се чувствувале.

Ќе се зачудите колку подобро ќе се запознаете со партнерот и ќе достигнувате вистински сексуални задоволоства.

  
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени