| 23.03.2018. ДЕШАВКИ

Date : 30.04.2018. - 30.04.2018.
Location : Скопје
Venue : Македонска Филхармонија
Start : 18:00
Price : Unknown

Манифестацијата ‘Денес сѐ е џез,’ годинава по втор пат во организација на Здружение на џез музичари и слободни уметници – ЗЏМ Скопје, откако минатата година заедно го славевме џезот цели 12 часа!

Кога? 30 април.
Локација? Македонска филхармонија.

Зошто го славиме Меѓународниот ден на џезот?
– Затоа што џезот ги крши бариерите и создава можности за меѓусебно разбирање и толеранција;
– Џезот е вектор на слобода на изразување;
– Џезот е симбол на мир и единство;
– Џезот ги намалува тензиите меѓу индивидуите, групите и заедниците;
– Џезот ја поттикнува родовата еднаквост;
– Џезот ја зајакнува улогата на младите за општествени промени;
– Џезот ги поттикнува уметничките иновации, импровизации, новите форми на изразување и вклучување на традиционалните музички форми во нови;
– Џезот го поттикнува интеркултурниот дијалог и ги оспособува младите луѓе од маргинализираните општества.

 
 

Очекувајте нѐ со повеќе детали многу наскоро…

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени