| 01.12.2017. ПО СВЕТОТ

Јужна и Северна Кореја. Можеби ќе помислете дека животот во овие две земји е ист, но сепак реалноста е малку поразлична. Всушност Јужна Кореја живее многу повеќе модерен живот, а Северна Кореја е многу далеку од модерното, нормалното и убавото.

Пред една година еден истражувач отишол на 7 дневна турнеја низ Северна Кореја, каде му го одзеле пасошот и не му било дозволено да посетува места без надзор. Северна Кореја е дефинитивно најчудната земја која би ја посетиле и сигурно би се запрашале каков е животот кај нивните соседи, Јужна Кореја која била буквално иста земја како Северна Кореја, но пред 60 години!

Поради тие причини овој патник одлучил после посетата на Северна Кореја да отпатува во соседната земја со цел да го спореди животот во овие две држави.

 
 

 

Подолу преку фотографии можете да ја погледнете разликата помеѓу овие две земји.

Универзитет во Јужна Кореја

Северна Кореја

Јужна Кореја – слободно време

Северна Кореја

Младите во Јужна Кореја

Северна Кореја

Паркинг место во Јужна Кореја

Северна Кореја

Улица во Јужна Кореја

Северна Кореја

Село во Јужна Кореја

Северна Кореја

Железничка станица во Јужна Кореја

Северна Кореја

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени