| 23.11.2017. МУАБЕТ

На 14 ноември 2017, армијата на Зимбабве влезе со тенкови во главниот град. Патролираа по улиците, ги блокираа влезовите на владините згради и институции и ја превземаа државната телевизија, преку која што инсистираа дека – ова не е воен пуч. Ама е, зошто трупите ја завземаа претседателската палата и го држат досегашниот претседател / диктатор во домашен притвор. Како и да ја свртиш ништо арно нема да излезе од целата работа.

(3)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени