| 10.05.2018. ПО ДОМА

Имено, кога се зборува за дехидрација, ретко се спомнуваат сексуалните активности и губење на течноста. Често забораваме дека сексот е интензивна физичка активност, а тоа е доста исцрпувачки.

Студијата која се направила во Велика Британија покажува дека само двајца од пет луѓе сакаат да пијат вода по сексуалниот чин. Ако имаме предвид дека при сексот губиме значително количество течност, ништо помалку од половина час трчање, забележуваме дека можеме да дехидрираме и дека бројката наведена во студијата е навистина мала.

Ако по сексот често ве заболува глава, можна причина е загубата на течност што не сте ја надоместиле.

 
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени