| 13.12.2017. ДОКУМЕНТАРКА

Џони поминал цел ден во Осло пред да патува за Свалбард. Она што го забележува во Осло е дека има ”Тесли” насекаде. Односно електрични автомобили кои произведуваат нула штетни емисии и се безбедни за околината. Кога се заинтересирал, дознал дека норвешката влада на големо ги поддржува граѓаните да поседуваат електрични автомобили. Тесла не плаќа даноци за своите електрични модели на автомобили кои ги продава во Норвешка, сопствениците пак кои ги возат се ослободени од давачки за паркинг и патарини, а да, и полнењето на колите им е бесплатно…

(1)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени