Балет на мраз “Заспаната убавица“

 
 

Датум: 01.12.2018
Место: Скопје
Локација: МОБ
Почеток: 19:00
Цена: 1.500 – 3.700 мкд

Традиционално и оваа година Државниот балет на мраз од Санкт Петербург во Скопје!

На 1. декември, на сцената на Македонската Опера и Балет, Државниот балет на мраз од Санкт Петербург доаѓа повторно, овојпат со изведба на претставата „Заспаната Убавица“ од Петар И. Чајковски. Станува збор за балетски спектакл на мраз што Државниот балет од Санкт Петербург го изедува на речиси сите светски балетски и оперски сцени.

Билетите може да се набават преку продажната мрежа на www.kupikartizase.com, Билетарата на МОБ, “Пола Југотон” и Цвеќара “Розе” – Веро 2.

(67)

Вашиот коментар