Фестивал на велешка пита и вино 2018

 
 

Датум: 19.10.2018 – 22.10.2018
Место: Велес
Локација: ул. 8-ми Септември
Почеток: 08:00
Цена: Бесплатно

Цел на манифестацијата е да се придонесе кон поголема афирмација и промоција на питата пастрмајлија, препознатлив велешки специјалитет, но истовремено ќе им помогне на угостителите, винариите, малите и средните компании од прехрамбениот сектор, пред потенцијалните потрошувачи од Вардарски плански регион и Македонија, како и здруженија на сродни производители, стопански комори, ресорни министерства, амбасади, организации и фондации за поддршка на претприемништвото во Република Македонија, кои ќе бидат поканети да го посетат настанот.

(150)

Вашиот коментар