Деца на Амишите се имуни на алергии и модерни болести, не знаат што е рак и дијабетес

 
 

Децата на Амишите, пораснати на селските фарми на северот на американската сојузна држава Индијана, не патат од астма, дијбетес, алергии, ниту било каква форма на современи болести.

Швајцарскиот научник Марк Холбрејхм кој го истражувал здравјето на децата на Амишите вели:

– Заклучокот е дека стапката на современи болести е многу многу ниска нај децата на Амишите. Навистина како да постои нешто што ги шити децата, а што е тоа и натаму останува непознато.

Истражувачите ги споредиле децата одраснати во релативно здрави, рурални средини и дошле до заклучок дека Амишките деца по поздрави од децата на пораснатите на европските фарми. Во последните 20 години забележани се само неколку амишки деца кои биле алергични на нешто.

Инаку, амишките семејства, од кои многумина влечат корени токму од Швајцарија, живеат во природата, далеку од градовите, се хранат со органски одгледана храна и многу се религиозни.

Уште претходно е пишувано за одличното ментално здравје на Амишите и фактот дека во оваа заедница едностанво не постои аутизам – што секако не е само случајност. Имено, конвенционалната медицина често е збунета со тоа што Амишите немаат искуства со аутизмот, или било која друга тешкотија со учењето која претставува секојдневие во денешното технолошко општество.

Тие живеат во општество, кое според сфаќањето на просечните Американци, кои имаат проблеми со гојазност, дијабетес, срцеви болести, аутизам, и кои се зафатени од морален катаклизам, се водат по старомодни идеали. Амишката исхрана се состои од органска храна, свежи, локално одгледани производи, а што е многу важно, не се вакцинираат.

И покрај фактот дека фармацевтската ундустрија вложува големи пари во кампања за вакцинација и употреба на вештачките лекови, болестите на срцето, ракот и дијабетесот скоро се непознати во амишките села.

Иако многумина од нив никогша не студирале, Амишите се многу интелигентни и имаат многу напредна вештина за пишување.

Храната која амишите ја јадат е органски произведена од старите сорти одгледани на органско ѓубриво и овие заедници никогаш не се сретнале со ГМО храна. Во досегашните истражувања за здравјето на Амишите регистрирани се само три случаи на аутизам. Од трите деца, за две е јасно докажано дека биле вакцинирани.

Првиот случај бил кинеско дете кое примило бројни вакцини пред да биде усвоено од страна на семејство Амиши. Вториот бил редок случај во семејството на Амишите кои подлегнале на пропаганда и медицински притисок за вакцинирање на своето дете. Одредени „научници“ тврдат дека Амишите очигледно имаат посебен супер-ген кој ги прави имуни на бројни болести од современото време.

(99)

Вашиот коментар