Диџеј покажал како изгледале забавите во 90-тите години, а како изгледаат сега – разликата е тажна

 
 

DJ Sterling Moss на својот Фејсбук профил објавил видео снимка која најдобро ја покажува разликата во светот некогаш и денес.

Тој објавил видео од една забава која се одвивала оваа година и снимка од забава во 1990 година, а разликата помеѓу овие две забави е повеќе од очигледна.

Додека во 2018 година сите ги држат своите телефони во рацете и постојано ја снимаат забавата, во 90-тите години сите всушност се забавувале без телефони и без страв дека нешто ќе заборават да објават на Инстаграм, Фејсбук или на некоја друга социјална мрежа.

“Ги обожував тие денови, но мислам дека и денес некои луѓе се забавуваат без држење на огледало пред себе. Барем се надевам дека е така…”, искоментирал еден следбеник на диџејот под видеото кое е прегледано повеќе од 3 милиони пати.

(499)

Вашиот коментар