Документи кои го потврдуваат постоењето на Илуминатите

 
 

Легенди околу оваа конспирација постојат стотици, а и со многу години. За оваа тајна организација се верува дека позади неа стојат многу повлијателни личности кои ја користат за да го контролираат политичкиот па и банковниот систем на планетата. Со години се шпекулира околу вистината на нивното постоење но колку што постојат докази против, постојат докази кои го потврдуваат токму нивното постоење.

Еден од доказите е дека всушност „Илуминатите“ постоеле најпрво како организација

Еден од основачите, Адам Вејсхаупт, германски филозоф ги основал „Баварските Илуминати“ на први мај 1776. Тајното општество се противело на суеверие, ограничување на знаење, злоупотреба на моќ и религиозно влијание на јавноста. Нивната цел била контрола, без доминација и да ја прекинат неправдата. И како и другите тајни организации како „Масоните“ и „Илуминатите“ биле прогласени за нелегални од страна на кралството и биле прогонети. Иако многу тврдат дека дел од нив се скриле и од нив останале и ден денес и влијаеле на настани како американската и француската револуција. Па така прашањето е не дали постоеле, туку дали се уште постојат?

Related image

Скептиците околу постоењето на тајното друштво

Еве нешто да ве замисли: Што ако илуминтатите се кријат зад скептици кои имаат задача да ги отстранат било каквите шпекулации или теории за нивното постоење. Има огромен број на луѓе кои веруваат дека постои скриена група на генијалци, кои заеднички ја делат контролата врз начинот на кој функционира светот. Во меѓувреме го исчекуваат својот момент кога ќе го превземат целиот свет. Има исто така и огромен број на луѓе кои упорно сакаат да ти отстранат доказите за постоењето. Можеби и премногу. Возможно ли е да постојат група индивидуи кои се поставени од страна на илуминатите во позиции каде можат да возвратат информации до каде е стигнат народот на патот кон вистината. Истовремено задачата им е да шират „дезинформации“ за „непостоечкото“ друштво.

Милитрилизирање на армијата

Сте забележале ли дека локалните органи за спроведување на законот се многу по вооружани за разлика од вообичаено? Зошто на мало комбе од локални полицајци има средства како:дронови, автоматска пушка, оклопни возила или гранати? Но ако веќе верувате на теориите, ова се само плус докази за нивното постоење и злонамерност. Ако војската е вооружана денес ќе значи дека кога ќе дојде денот ќе имаат потреба од оружја за да го сочуваат редот кога ќе пристигне „новиот светски ред“. Сите средства кои треба да не штитат можат многу лесно да бидат свртени против нас ако теориите за тајното општество се вистинити.

Вклучувањето на еврото

Една од работите кои кажува дека „Новиот Светски Ред“ е вушност една глобална влада која ќе настапи на власт кога тајното здружение ќе излезе од тајност. После тоа ќе се открие на светот и ќе воспостави само една глобална валута која ќе е универзална за сите земји. Наместо, како кај нас денарот, ќе постои универзална валута на евро. Со само една глобална валута, илуминатите ќе можат да ги набљудуваат сите економии на светот и ќе наградуваат некои нации кои ќе прават помалку невољи од другите. За да се стави на тест тоа како би функционирала само една глобална валута, теоретичарите тврделе дека на 1 јануари 1999 година тие го замениле доларот со евро-доларот. Европска валута која ги заменила доларите привремено. Ова е сметано како успешен тест за тоа што ќе имплементираат илуминатите.

Распоредот на Вашингтон

Ако барате знаци за постоењето на илуминатите, само погледнетe ја мапата на Вашингтон.

Кога градот бил дизајниран, ако погледнете на мапата,  може да забележите како пет линии формираат пентаграм кој изгледа како наопаку да насочува кон „белата куќа“. Исто така постојат и голем број скептици кои веруваат дека крајните улици не се протегаат целосно кон белата куќа но некои веруваат дека улиците и целосните „краци“ на пентаграмот се намерно скратени за да не бидат дознаени.

Image result for washington layout

Симболи на доларите

На многу начини парите го вртат светот. Ако постои тајно друштво кое ги влече конците за да ја задржи контролата на светот тогаш доларот мора да е корен на планот.

Оваа теорија произлегува бидејќи многу симболи од американската валута го потврдуваат постоењето или пак нивниот злонамерен план. „Лебдечката пирамида со око кое се гледа“ на банкнотата од 1 долар во САД ја покажува моќта како и нивното набљудување во секој миг.

Ако погледнете на банкнотата, на дното на пирамидата се напишани неколку румски цифри кои ја претставуваат 1776 година. 1776 година, денот кога било основано друштвото на илуминатите.

Image result for dollar illuminati pyramid

Теоријата на Херберт Џорџ Велс

Како писател-гениј, Велс бил длабоко-почитуван човек чиј дела се многу популарни и читани околу светот. Неговите дела содржат огромен број на предвидувања и иако не се гледал себе како предвидувач повеќе од неговите предвидувања се остварени во споредба со оние на Ностардамус.

Image result for herbert george wells

Велс точно го предвидел постоењето на нуклеарно оружје, мејлот, генетско инжињерство, чекорите не месечината и многу други. Тој не дочекал да ги види сите овие откритија но најморничавата од сите овие теории е дека ќе постои една глобална влада која ќе ги сносува одлуките на светот и дек а ќе ја диригира иднината на човештвото.

Image result for herbert george wells illuminati

Гестикулации на познатите

Колку е попозната личноста толку повеќе може да влијае. Илјадници концерти, настапи и појавувања неприметливо прават рачни гестикулации за да си ги поздрават колегите од тајното друштво. Ако видите ѕвездите како го прават знакот„О.К“ со што со го покриваат едното око со показалецот и палецот, знајте дека всушност го прават бројот 666, бројката на ѕверот или ѓаволот.

Image result for ok symbol illuminati on eye

Image result for ok symbol illuminati on eye

Покрај ова, знакот на дијамантот, кој го прават големи имиња како Бијонсе и Џеј Зи е всушност триаголникот на илуминатите.

Related image

„Окото кое гледа се“ е насекаде околу нас

„Окото на промисла“ или „око кое гледа се“ порано се сметало за религиозен симбол кое го отсликува Бог кој ги набљудува сите со семоќното око. Но сега почесто може да се пронајде во конотација со илуминатите. Докази за оваа теорија се слики од окото кое се наоѓа во тријаголник со зраци околу него е дека оваа слика не може да се пронајде кај христијанството.

Image result for all seeing eye

Може да се пронајде на пари, на гробови, како лого на многу фирми и корпорации, на слики кои красат канцеларии на светски лидери, па дури и на печатот на САД. Денес симболот се гледа како доказ на невидливо присуство, на шпионирање од сенките, на надзор од некои повисоки сили, контрола и моќ што ја има елитата врз послабите.

Image result for all seeing eye

Постоеле слични тајни друштва

Голем број ексклузивни организации или тајни друштва постојат и ден денес, со голем број од нив стари и по 100 години како „Масоните“ или друштвото „Череп и Коски“. Овие, како и многу други имаат многу тајни ритуали, зборови па и гестикулации за да се препознаваат во група. Па ако можеле овие да се држат во тајност, колку тешко би било да се сокрие еден цел клуб. Ако илуминатите се уште постојат дефинитивно постои можност да дадените правила на членовите кога се придружуваат се многу строги. Тоа вклучува секако никогаш да не се спомне постоењето на организацијата кога всушност тие планираат како да дојдат до воспоставување на „новиот светски ред“ и да започнат со владеење на светот.

Image result for other societies apart from the illuminati

Image result for other societies apart from the illuminati

(350)

Вашиот коментар