Екс-ју производите во Германија

 
 

СФРЈ ја нема веќе три децении, меѓутоа изгледа уште е добра за туризам, а и за тровија. Во Германија, на пример, има се’ повеќе специјализирани продавници или само штандови со производи од земјите што произлегоа од Јуославија.

Ги отвораат и гастарбајтери од екс-југословенските простори, но и Германци, па и некои други.

Фотографијата доаѓа ни помалку ни повеќе туку од Германија. Од една обична полица во продавница во Хамбург на која се наоѓаат сите производи од земјите на поранешна Југославија: Македонија, Хрватска, Србија, Словенија, Босна и Херцеговина.

(131)

Вашиот коментар