Како да не го полните вашиот паметен телефон

 
 

Продолжувањето на автономната работа на мобилниот уред зависи од состојбата на батеријата. Во зависност од секојдневната употреба, овој индикатор опаѓа, принудувајќи го корисникот наскоро да побара нов паметен телефон.

Постојат околности кои имаат директно влијание врз перформансите на батеријата и работниот век. За да се обезбеди подолг живот на уредот во кој вложивувате пари, препорачуваме да ги избегнувате најчестите грешки. И тие се:

1. Не дозволувајте батеријата да се наполни 100%.
2. Не го полнете уредот во средина која е премногу топла или премногу студена.
3. Не користете слаби полначи.
4. Не играјте на вашиот телефон додека го полните.
5. Не е пожелно телефонот да се полни во текот на ноќта.

(41)

Вашиот коментар