Колку богат бил Пабло Ескобар и каде ги криел неговите пари?

 
 

Еден од најбогатите мажи во светот нема да го најдете на ниту една официјална листа за најбогатите луѓе на планетата.

Причината е што тој беше можеби најголемиот нарко-дилер во светот. Не постои личност која не слушнала за Пабло Ескобар, кој често е нарекуван и „Кралот на кокаинот“.

Овој наркобос е одговорен за дел од најпрвите шверцерски рути за кокаин од Колумбија до САД, а ова му помогна да се збогати за многу кратко време. Богатството на Пабло се проценува на околу 30 милијарди долари, а во еден момент бил и најбогатиот човек на Земјата.

Но, бидејќи сите пари ги спечалил на нелегален начин, Пабло не можел да ги чува во банка, па морал да најде начин да ги скрие…

(450)

Вашиот коментар