Критичарите се согласија: Ова се најдобрите 10 акциони филмови на сите времиња

 
 

Акционите филмови се едни од најпопуларните филмски жанрови. Адреналинот и опасноста во тој жанр привлекуваат широк спектар на гледачи од било кој друг.

На популарната страница за филмови “Rotten Tomatoes” таквите филмови се сместени во категоријата Action & Adventure, а Бизнис Инсајдер се согласува со листата за најдобри акциони филмови направена според оцените на критичарите на Rotten Tomatoes.

Од листата ги отфрлија анимираните филмови и сите оние кои повеќе се склони кон делот авантура, односно ги раздвоиле акционите од авантуристичките.

Според тоа, топ 10 листата на Rotten Tomatoes за најдобри акциони филмови изгледа вака:

10. Lawrence of Arabia (1962)

Критичари: 98 %

Публика: 93%

9. The Treasure od the Sierra Madre (1948)

Критичари: 100%

Публика: 93%

8. Seven Samurai (1954)

Критичари: 100%

Публика: 97%

7. Baby Driver (2017)

Критичари: 93%

Публика: 86%

6. Star Wars: The Force Awakens (2015)

Критичари: 93%

Публика: 87%

5. King Kong (1933)

Критичари: 98%

Публика: 86%

4. Logan (2017)

Критичари: 93%

Публика 90%

3. Wonder Woman (2017)


Критичари: 92%

Публика: 88%

2. Metropolis (1927)

Критичари: 99%

Публика: 92%

1. Mad Max: Fury Road (2015)

Критичари: 97%

Публика: 85%

Дали се согласувате и Вие дека Mad Max најдобриот акционен филм на сите времиња?

(211)

Вашиот коментар