Може да ве најдат за минута: На овој начин можете да најдете било која куќа и улица – било каде во светот

 
 

На интернет се појави сајт на кој, за само неколку секунди, можете да ја пронајдете било која куќа во било која улица на планетата.

Потребно е само да ја внесете адресата (улицата, бројот на куќата или зградата и градот) што ве интересира и тоа е тоа!

Исто така, можете да направите виртуелна прошетка низ улицата, или, на пример, да погледнете во куќа или зграда што ве интересира.

Многу е погодно кога барате одредена куќа или зграда во некоја улица, бидејќи отсега не мора веќе никој да ви објаснува покажувајќи со прст, туку едноставно, влезете на овој сајт http://showmystreet.com и сами пронајдете ја посакуваната адреса.

На Гугл Мапс ќе може да се дознае и колку се чека нарачка во ресторан

Апликацијата Гугл Мапс наскоро, во верзијата 4.47, на корисниците на смарт-телефони ќе им овозможи да дознаат и колку просечно се чека нарачка во одреден ресторан.

Програмата опфаќа повеќе ресторани во светот, но списокот се уште не се открива.

Од компанијата најавуваа уште една опција. Се работи за пристап до информации за јавниот превоз во поголемите светски градови. Нешто слично на веќе познатата апликација „Ситимапер“, којашто ги покрива Париз, Њујорк, Хонг Конг, Тајпеј, Лос Анџелес, Њу Делхи, Москва, Сингапур, Мадрид, Барселона, Киев и Будимпешта.

(122)

Вашиот коментар