Новиот Калашникот е чудо од автомат – нова, практична и моќна руска машина

 
 

Моделот е веќе спремен за тестирарање, се наведува на сајтот „Калашњиков медија“. „Оружјето е направено врз база на автоматот АК-103, со елементи од автоматот АК-12. Во тек се подготовки за прелиминарни тестирања на оружјето“, се наведува во соопштението.

Автоматот користи муниција со калибар 7,62 милиметри. Во шаржерот собира 20 куршуми. Оружјето е тешко со празен шаржер 4,3 килограми. АК-308 има оптички нишан.

(115)

Вашиот коментар