Роботот на НАСА сними мистериозен објект на Марс

 
 

НАСА соопшти дека роверот на „црвената планета“ снимил објект, чиешто потекло уште не е утврдено.

Експертите на НАСА сметаат дека веројатно станува збор за метеорит, меѓутоа, за да се потврди тоа неопходна е хемиска анализа.

Роботот „Кјуриозити“, се спушти на Марс во 2012 година. Неодамна му се придружи и сондата „Инсајт“, со цел да се испита внатрешноста на планетата.

(631)

Вашиот коментар