Сведителството на Никола Тесла, нема да верувате во што бил најслаб

 
 

Се појави документ-свидетелство на Никола Тесла од матурскиот испит во учебната 1872-1873 година.

Она што е интересна е дека славниот научник, немал добри оценки и тоа по предметите физика, хемија и особено геометрија.

И покрај лошите оценки, Никола Тесла прераснал во еден од најголемите научници во историјата на човештвото, па оттука може да се заклучи дека не секогаш оценките се релевантен показател за капацитетот на еден ученик.

nikola-tesla-sveditelstvo-640x927

(120)

Вашиот коментар