Србија и казните за гласен секс…

 
 

Казните за секс кои се однесуваат на бучавата и нарушувањето на јавниот ред и мир, не се решение на проблемот, туку овде затаило образованието, сметаат сексолозите.

Периодов во Србија се води дебата околу предложените казни за гласен секс (10.000 динари), за секс во автомобил (20.000), а пак, за секс на улица или во парк казната би чинела 150.000 динари.

– Сум против казни. Секоја казна е резултат на лошо домашно воспитување. Ова казнување говори дека имаме погрешен пристап кон вашата сексуалност. Сексот е на првите страници во весниците, во реалните шоуа… А, од друга страна, власта го забранува. Тоа ќе биде контрапродуктивно. Ако не ја воведеме сексологијата како предмет во училиштата и на Медицинскиот факултет, комуналните работници нема да го решат проблемот, смета сексологот Александар Милошевиќ.

Психијатарот Јован Мариќ, пак, смета дека гласните звуци секогаш го поткреваат сексуалното возбудување, и ги советува посебно дамите „да го пуштат својот глас, за да им завидуваат соседите“.

(342)

Вашиот коментар