Фотографии што го покажуваат шармот на мажите од минатиот век

 
 

Често се зборува за убавината и стандардите за убавина во минатото, но најчесто фокусот е врз жените.

Ретко кога имаме можност да видиме како изгледале атрактивните мажи од минатото.

Но, благодарение на интернетот, можеме да видиме како изгледале нечии татковци, дедовци, прадедовци…

А, овие фотографии, подобро го опишуваат нивниот шарм од кој било збор:

„Дедо ми, еден ден пред да исплови со маринците, 1941“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-02.jpg

„Чудното чувство кога ќе сфатите дека вашиот прадедо бил навистина згоден“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-03.jpg

„Мојот прадедо Магнус, во 1912“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-04.jpg

„Мојот прадедо, во средината на 1940-тите“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-05.jpg

„Дедо ми во неговите најдобри години, 1960-ти“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-06.jpg

„Прадедо ми во неговата униформа од Првата светска војна“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-07.jpg

„Дедо ми во периодот на Втората светска војна“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-08.jpg

„Прадедо ми на 20-годишна возраст, 1936“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-09.jpg

„Мојот прадедо“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-10.jpg

„Дедо ми во раните 20-ти, во 1965-та“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-11.jpg

„Прадедо ми“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-12.jpg

„Татко ми игра карти, 1960-тите“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-13.jpg

„Дедо ми кога играше за Oklahoma Sooners“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-14.jpg

„Дедо ми кој личел на мојот омилен пејач, Џон Њуман“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-15.jpg

„Го имам најзгодниот дедо“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-16.jpg

„Прадедо ми во 1983-та“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-17.jpg

„Прадедо ми, некаде во 1940-тите. Никогаш не го сретнав, но го сакам“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-18.jpg

„Дедо ми во 1940-тите“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-19.jpg

„Дедо ми на 19-годишна возраст“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-20.jpg

„Прадедо ми бил инструктор по летање во Првата светска војна и само што најдов фотографија од него“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-21.jpg

„Дедо ми во 1952-ра“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-22.jpg

„Дедо ми како модел во раните 1950-ти“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-23.jpg

„Дедо ми во училиштето за авијација Naval, 1956“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-24.jpg

„Прадедо ми со неговата униформа во Првата светска војна“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-25.jpg

„Братучедот на дедо им во 1960-тите, во СССР“

fotografii-shto-go-pokazhuvaat-sharmot-na-mazhite-od-minatiot-vek-26.jpg

(54)

Вашиот коментар