Џиновска лигња се појави на плажа во Нов Зеланд

 
 

Џиновска лигња изненади тројца нуркачи на плажа јужно од Велингтон во Нов Зеланд.

Браќата Даниел, Џек и Метју Алпин кога дошле на вообичаеното утринско нуркање нашле исклучително голем примерок на главонога (Cephalopoda).

Тие го измериле животното кое било долго 4,2 метри и се фотографирале со него.

Потоа го повикале новозелантскиот Национален иститут за истражување на вода и атмосфера, кој ја преземал џиновска лигња.

(72)

Вашиот коментар