100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

 
 

Убавината е различна за секого. Кога станува збор за жените од минатото, нивниот изглед е без сомнение „чист“. Можете да бидете сигурни дека нивната убавина навистина е реална. Па погледнете некои од најубавите жени пред ерата на ботоксот, пластичните операции и магијата на Фотошоп.

1. Ион Брајт

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Актерка од Бродвеј со убавина од друг свет.

2. Лина Кавалиери

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Позната италијанска оперска пејачка чија фигура како песочен часовник се наоѓала секаде – од кутии за сапун до поштенски марки.

3. Клео де Мерод

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Француска танчарка која ја добила наградата „Кралица на убавината“ на првиот натпревар „Топ убави жени“ организиран од весникот Илустрација во 1896-та година.

4. Мод Адамс

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Американска актерка која се прославила со улогата на Петар Пан во продукција на Бродвеј.

5. Каролина Отеро

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Позната како „Ла Бел“, Каролина била француска танчарка и пејачка, позната помеѓу кралските семејства од многу држави.

6. Мод Фили

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Американска актерка од немите филмови која ја доживеала и ерата на филмовите со звук.

7. Рита Мартин

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Суфражетка и фотографка која заслужувала да биде фотографирана што е можно почесто.

8. Војвотката Олга

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Најстарата ќерка на последниот руски цар Никола II чие семејство било убиено од болшевиците.

9. Лили Елси

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Англиска актерка и пејачка од Едвардовската ера.

10. Лузон, жената од Филипините

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Доказ дека не ви се потребни професионален апарат и урбано опкружување за неверојатна фотографија.

11. Џин Аливин

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Успешна актерка-комичарка од Едвардовската ера.

12. Ана Павлова

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Руска прима балерина од познатиот Царски руски балет.

13. Мери Пикфорд

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Американска актерка родена во Канада. Нејзиното вистинско име било Гледис Луиз Смит.

14. Вали „Вали“ Кнуст

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Музичарка и актерка од ерата на немите филмови која потекнува од старо англиско семејство.

15. Габриел Реј

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Габриел се смета за една од најфотографираните жени на светот, а можете да видите и зошто.

16. Ана Меј Вонг

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Првата кинеско-американска холивудска ѕвезда.

17. Кралицата Мери од Романија

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Последната кралица од Романија, многу популарна помеѓу нејзините луѓе.

18. Дорис Стокер

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Англиска актерка од Индија од 1900-тите.

19. Агнес Ајрес

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Актерка од ерата на немите филмови.

20. Ромка со мандолина

100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Есмералда на 20-тиот век.

(173)

Вашиот коментар