13 острови кои се очекува да исчезнат во наредните 80 години

 
 

Кој би рекол дека „времето ви истекува“ додека се мислите дали ќе имате доволно пари да посетите некој егзотичен остров? Побрзајте, бидејќи за неколку децении може и да не постои.

Оваа листа мора да признаеме дека е прилично тажна, бидејќи со оглед на тоа како се одвиваат работите денес, за помалку од 100 години овие острови ќе потонат под вода:

Соломонски Острови

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-01.jpg

Малдиви

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-02.jpg

Палау

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-03.jpg

Микронезија

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-04.jpg

Фиџи

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-05.jpg

Тувалу

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-06.jpg

Сејшели

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-07.jpg

Кирибати

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-08.jpg

Кукови Острови

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-09.jpg

Француска Полинезија

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-10.jpg

Островот Тангер, Вирџинија

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-11.jpg

Маршалски Острови

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-12.jpg

Шишмареф, Алјаска

13-ostrovi-koi-se-ocekuva-da-isceznat-vo-narednite-80-godini-13.jpg

(126)

Вашиот коментар