15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

 
 

Животот не е едноставен, па затоа дизајнерите измислуваат сè повеќе иновации, коишто ќе ни ги олеснат нештата во секојдневието. Овие 15 кул изуми што ќе ги споделиме денес со вас, решаваат многу проблеми и можат да ви се најдат во различни ситуации во животот. Навистина треба да им се заблагодариме на нивните изумители, за инвентивноста, зарем не!?

15. Систем во автомобилот којшто нема да ви дозволи да слушате музика, додека не го заврзете појасот

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

14. Индикатор за потрошеност на гумите

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

 

13. Аглести фиоки

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

12. Оваа машина за перење алишта отстранува специфични дамки од домат, црвено вино, масло и слично

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

11. Вендинг машина којашто ви ги враќа парите, доколку не ви го испорачала тоа што сте го купиле

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

10. На влезот од оваа продавница, има кабини коишто ќе го „причуваат“ вашето куче, додека вие пазарите

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

9. Ладилник на средство за плакнење уста во чекална, којшто ви овозможува бесплатно да си ја исплакнете устата после јадење

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

8. Тоалет со врати, коишто не морате да ги допрете. Хигиенско, зарем не!?

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

7. Гуми коишто не морате да ги пумпате

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

6. Количка во супермаркет, во којашто можете да ги транспортирате не само вашите деца, туку и лицата со инвалидитет

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

5. Ознаки коишто можете да ги закачите на скршените колички за пазарење, за да се знае дека тие треба да се поправат

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

4. Одвоени копчиња за итна медицинска помош и аларм против пожар

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

3. Библиотека во којашто, освен книги, има и тави за печење торти

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

2. Специјално шише за сос, коешто ви овозможува да ја регулирате неговата пикантност

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

1. Ограда на мост, којашто истовремено е и клупа за седење.

15 фантастични изуми, чии пронаоѓачи треба да добијат Нобелова награда

(444)

Вашиот коментар