Ultimate Gold Cappuccino – кафе Arabica со злато!

 
 

И додека Старбакс ја освојува Италија со својето перфектно кафе, луксузната мека Дубаи, Бурџ ал Арап, оди еден чекор понатаму…

Како што можете да претпоставите, тие ни нудат кафе со злато. Ложата Sahn Eddar,  сместена во овој прекрасен хотел, служи интересна понуда наречена Ultimate Gold Cappuccino, украсена со капки од 24 карати.

Ова луксузно капучино е направено од 100% Арабика кафе и млечна пена, која е смешана со злато. Дизајнот во форма на едра го комплетира овој пијалок, кој е декорирана со уште поголема доза на злато.

Кафето се сервира со Grand Cru Guanaja, чоколаден маршелоу, кој добива своја своја доза на злато. На крајот, не знаеме колку точно количеството на злато се троши за припремање на ова капучино, но знаеме дека неговата цена е 23 долари.

Следниот пат кога ќе заминете во Дубаи, задолжително посетете го Бурџ ал Араб и нарачајте Ultimate Gold Cappuccino. Сигурни сме дека ќе уживате!

 

(24)

Вашиот коментар