Специјалист за интернет маркетинг и социјални медиуми – WiKreate

 
 

Регион: Скопски
Краен рок за пријавување: 31/10/2018
Емаил: [email protected]
Контакт телефон:

Експерт за социјални медиуми

Потребни квалификации и вештини:
– Задолжително е работно искуство од минимум 1 години во маркетинг агенција или во агенција за дигитални комуникации
– ПЕРФЕКТНО познавање англиски јазик.
– Ефективни copywriting способности за дигитални медиуми.
– Креативност, проактивност
– Високоразвиени интерперсонални и маркетинг-вештини
– Максимална посветеност и одговорност кон реализирање проекти и почитување рокови

Цел и одговорност на работното место:
– Водење на брендовите на социјалните медиуми
– Креирање стратегии за социјални медиуми за брендовите
– Изработка на комуникациски планови за брендовите
– Следење и анализа на дигиталниот пазар/социјалните медиуми
– Менаџирање на онлајн-заедниците и на репутацијата на брендовите
– Креирање, следење и оптимизирање на кампањите за брендовите преку социјалните медиуми
– Управување со веб-страниците на брендовите
– Следење на најновите трендови и нивна имплементација во секојдневното работење

(67)

Вашиот коментар