Java WEB developer – Пелагус ИТ

 
 

Pelagus IT, компанија со седиште во Словенија има потреба од двајца Web/Java програмери за вработување на неопределено време во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје.

Квалификации:
Потребно е искуство од изработка на апликации базирани на JavaScript/TypeScript, MVC, Java EE, релациски бази на податоци и SOA технологии (SOAP/REST web сервиси).

Би сакале да ни се придружат позитивни, високо мотивирани личности, со желба за личен напредок и дологорочна соработка, кои поседуваат што повеќе од следните знаења:
– познавање на back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA, Hibernate, Maven исл.
– познавање на Web сервиси (REST, SOAP), пожелно искуство од XML енкрипција
– познавање на front-end технологии: JavaScript, TypeScript, JQuery, Bootstrap, CSS, Angular, React, D3.js исл.
– познавање на релациски бази како Oracle, SQL Server и MySql
– пожелно искуство од развој на мобилни апликации
– најмалку 1 година работно искуство и универзитетска диплома или надоместливо работно искуство

Нудиме:
– компетитивна плата и динамично наградување
– пријатна работна околина
– брз професионален напредок
– работа на интернационални проекти од различни домени (паркинг, транспорт, логистика, e-commerce…)

Доколку сте заинтересирани испратете C.V. на: [email protected]

Избраните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе ги поканиме на разговор.

Регион: Скопски, Цела Македонија
Краен рок за пријавување: 04/08/2018
Емаил: [email protected]
Контакт телефон: +389 (2) 277 4544

(52)

Вашиот коментар