Албанија им става крај на обложувалниците и казината во градовите

 
 

Владата на Албанија им објави „војна“ на сите казина и обложувалници кои се наоѓаат во градовите во оваа земја. Во обид да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите.

Еди Рама, албанскиот премиер порача дека сите казина, обложувалници и други објекти кои нудат обложување, ќе мораат да се затворат и да се преселат надвор од градските средени до крајот на годината. Оние кои нема да го сторат тоа, ќе бидат канзети.

Премиерот на Албанија исто така ги предупреди и медиумите да престанат со рекламирање на обложувањето, или во спротивно “ќе бидат присилно затворени”.

(52)

Вашиот коментар