Десетте убијци на љубовта

 
 

Кои се убијците на односите, посилни од взаемната љубов? Илјадници се причините за распадот на здравите врски, но 10 од нив сигурно ја уништуваат среќата на вљубените.

Минатото – Ако живеете во минатото, невозможно е да се движите во иднината.

Форсирање – Стабилните односи се развиваат природно и постепено.

Зависност-независност  – Разговарајте за вашиот проблем. Одредете ги границите на просторот и времето, зависноста и независноста.

Животни стресови – Неспособноста да се справите со стресовите може спокојно да ги разбие вашите отпорни односи.  Разговарајте за своите проблеми и барајте ја и нивната одлука.

Разлика во целите  – Ако не сте доволно внимателни во односите, тие многу лесно можат да се разрушат од недоволно комуникација помеѓу вас.

Пријателите и семејството – Поголемиот дел од својот живот го поминуваме со семејството и со пријателите. Пријателите се секогаш тука да помогнат.

Трети лица – Двојката е унија од маж и жена. Штом се појави трети непотребен, сè тргнува наопаку.

Штетни навики  – Во почетокот на врската мислите дека се што прави партнерот е прекрасно. Но, со текот на времето, почнува да ве иритира повеќе. И тогаш се појавува проблем. Не трошете време! Зборувајте за проблемот и заедно најдете решение.

Високо ниво на удобност  – Кога живеете заедно некое време, мажот и жената наоѓаат стабилно ниво на удобност еден во друг и настапува успокојување. Колку повеќе стануваат пријатели, толку повеќе интимноста меѓу нив се претвора во рутина и секојдневие.

Изневерување – Таа е убиец број еден. Не секој пар преживеал предавство. Дури двајцата да работат над искуството на ова предавство, не ги очекува сериозна иднина.

И така, погледнете во очите убијците на нашата љубов. Веќе ги познаваме. Нека тие да се плашат од нас, а не ние од нив. Разговарајте еден со друг од срце и љубовта ќе ви ги даде најточниот совет.

(54)

Вашиот коментар