Еве како на природен начин да ги покриете белите влакна

 
 

Белата коса е еден од најголемите ужаси кај повеќето жени. Не секоја дама сака да ја бои косата и да ја оштетува. Ако ја преферирате природната боја на вашата коса, веројатно сте загрижени во тоа како да ја прикриете белата коса.

Некои природни методи за боење на белата коса доаѓаат да помогнат. Тука се:

Кафе

Кафето има својство на боење на избелената коса. За да ја затемните, направете голема чаша со многу силно кафе. За да е посигурно, вријте околу 200 грама кафе во тенџере со 500 мл вода. Ќе се создаде многу заситена течност. Чекајте да се олади. Применувајте обилно на обоените површини. Завршете со капа за туширање и оставете кафето да дејствува еден час или два. Исплакнете ја косата за да го извадите кафето од неа. Измијте со шампон.

Црн чај

Слично на кафето, црниот чај може да помогне против бела коса. Се вари заситен црн чај од лушпа во 500 ml вода. Дозволете чајот да се олади на собна температура. Намокрете ја вашата коса темелно. Завиткајте и почекајте еден час или два.

Лушпи од ореви

Кој лупи ореви од нивните школки знае колку е тешко да се извади таа боја. Тоа е причината зошто тие можат да ви помогнат во боење вашата бела коса. Тие се погодни за природна боја на костен.

Се варат скршени ореви лушпи во вода. Колку повеќе лушпи се, толку подобро. Почекајте напивката да се олади пред да аплицирате на вашата коса. Завиткајте и почекајте еден час или два пред миење.

Кна

Се разбира, Кната е уште еден сигурен природен лек за боење на коса. Тоа е најчесто користената алтернатива на бои за коса.

(464)

Вашиот коментар