Жените доживуваат два вида на оргазам

 
 

Со векови лекарите инсистираат дека жените можат да доживеат два вида на оргазам – клиторичен и вагинален. Разликата помеѓу двата типа задоволство, како и причината тие сеуште да бидат предмет на длабоки спорови и дискусии од страна на лекарите и научниците. Во обид да стават точка на предизвиканите дискусии француските научници и гинеколози користеле машина за сонографија со која се мерат малите промени во протокот на крв за врме на надворешното и внатрешното стимулирање.

Истражувањето покажува дека надворешната стимулација на клиторисот не ги вклучува внатрешните корени на клиторисот, но во вагиналното стимулирање учествуваат како коренот, така и надворешниот дел на клиторисот. Ова, за возврат значи дека теоријата за двата типа на оргазам кај дамите е целосно веродостојна.

По спроведеното истражување научниците констатираат дека сликите добиени при надворешно стимулирање и вагинална пенетрација покажуваат дека коренот на клиторисот нема заедничко со надворешната стимулација на клиторисот.

(455)

Вашиот коментар