Жените кои немаат секс може да се препознаат лесно! Еве како:

 
 

Можеби сте мислеле дека само Балканците ја користат фразата „На нервозните жени им фали…“ но не сте во право. Неодамна е објавено дека жените на кои им фали секс можат да се препознаат по извесни карактеристики, кои ќе ги воочите ако малку повнимателно гледате:

Пред се на жената на која и фали малку акција во кревет е секогаш нерасположена. Нервозна е, лута, се и смета и секоја ситница е доволна да се скара. Покрај тоа, таквите жени обично одат вкочането.

Тие често имаат проблеми со спиењето, а исто не лачат доволно хормон за среќа (ендорфин) поради што се вечно нервозни и расположени за караница.

1. Жените кои имаа помалку секс патат од хроничен умор.

2. Ако немате доволно секс помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Доколку не се лачи овој хормон, поголема е можноста за предвремено стареење на кожата.

3. Жените на кои им недостасува секс имаат повеќе мозолчиња и акни, затоа што нив ги предизвикува недостатокот на прогестерон, кој се произведува во текот на сексот.

4. Жените кои немаат доволно секс често се однесуваат непријателски кон другите личности.

5. Исто така, доколку немате доволно сексуални односи поголема е можноста дека ќе имате послаба отпорност на болови.

6. Сексот го подобрува имунитетот, па така помалку секс предизвикува послаб имунитет.

7. Сексот влијае на циркулација, па со самото тоа и на работата на мозокот.

8. Жените кои немаат доволно секс губат самодоверба и константно се незадоволни со самите себе и својот изглед.

(3705)

Вашиот коментар