За да мирисате цел ден парфемот нанесете го на оваа точка од телото

 
 

Со години нанесувате парфем на зглобот од раката или вратот? Експертите тврдат дека пронашле подобро место за тоа, необично е, но гарантира подолго траење на парфемот.

Обичниот човек би помислил дека нанесувањето на парфем не е никакв ауметност, но модните познавачи знаат дека тоа не е најлесната активност со која ќе се стретнете во својата бјути рутина.

Поголемиот дел од луѓето, без разлика на квалитетот на парфемот, се среќаваат со ист проблем: по неколку часа (или минути) мирисот исчезнува.

Експертите за парфеми откриваат дека проблемот на постојаноста на парфемот не е нужно врзан за неговито квалитет, туку и за местото на кое го нанесуваме. Тие тврдат дека совршено место за ненесување на парфемот не се вратот и зглобот, туку папокот.

Објаснувањето звучи крајо логично, што е чудо како никој досега не се сетил на тоа: деловите на телото кои ја шират топлината го засилуваат мирисот на парфемот, а папокот, особено добро ја одразува топлината, затоа што тука има различни „пулсни точки“. На зглобовите и вратот тие пулсни точки се помалку застапени, па мирисот е помалку интензивен.

(860)

Вашиот коментар