Зошто жените сакаат постари мажи?

 
 

Иако тоа не важи за сите жени, истражувањата покажуваат дека нивниот број е во пораст.

Експертите сметаат дека жените сакаат постари мажи поради нивната зрелост и стабилност. На жените им е здодеано неуморно да трагаат по идеален маж и константно да се прилагодуваат, па затоа одбираат личност која веќе остварила дел од своите цели и која точно знае што сака во животот.

Според истражувањата, жените исто така сметаат дека мажите кои станале татковци знаат да дадат љубов и да бидат лојални.

Освен тоа, мажите со подолго работно искуство, како и оние на повисоки позиции, им се попривлечни на жените, бидејќи покрај нив се чувствуваат сигурно.

Вистина е дека постарите мажи понекогаш знаат да бидат здодевни, но нивното однесување кон жените и во животот воопшто е клучно во целата оваа приказна.

Изгледот не е примарен за жените, сè додека можат да сметаат на својот маж. Иако помладите мажи сакаат да започнуваат врски, не им се целосно посветено. Повеќето млади мажи се плашат од врзување, што на жените им влева чувство на несигурност.

(102)

Вашиот коментар