Како изгледал летниот одмор во бившата СФРЈ

 
 

Оние кои се родени во поранешната држава СФРЈ сигурно се сеќаваат како изгледале летните одмори, па овие фотографии во продолжение ќе им ја разбудат носталгијата.

Автомобилите во тоа време немаа клима, па на патување се тргнувало рано наутро, или во текот на ноќта. Популарните стоеденки, фиќовци и југовци биле во тренд, а поради тоа што немало автопати патувањето изгледало како цела вечност.

1.Вака некако изгледал патот

2.Се возеле југовци, стоеденки, фиќовци и по некое рено

3.Децата ги носеле познатите сандали од Југопластика

4.Типичната летна тераса изгледала вака

5.Работите за на плажа се носеле во пластична торба

6.По морската ривиера се шетало по еспадрили

7.Кога мажите не биле на плажа, изгледале вака некако

8.А сакале да изгледаат вака

9.Најчестиот парфем бил овој…

10.Се јадел сладолед од пластични топчиња

11.На плажа музика се слушала на популарниот Сони вокмен

12.Врв било да се пие густи сок со шлаг

13.На плажа сите го разлистувале германскиот магазин “Браво” иако никој не разбирал што пишува

14.Наместо е-маил и смс пораки, се испраќале разгледници

(2451)

Вашиот коментар