Како изневеруваат мажите, а како изневеруваат жените

 
 

Неверството е чин кој не носи придобивки за ниту една од двете страни. Меѓутоа, кај многу парови се случува едниот од двајцата партнери да води двоен живот зад грбот на партнерот .

Како изневеруваат мажите и жените ?
Кај секој маж и кај секоја жена изневерувањата и мотивот за неверство се разликуваат. Сепак кај посилниот пол изневерувањето е претежно физички. За да го задоволи сексуалниот нагон мажите имаат тенденција често да не се задржат на повеќе од една сексуална врска.

Кај жените неверството почесто се случува кога жената манифестира чувства и љубов кон одреден маж. Малку се жените кои изневеруваат само физички. Тоа е причина мажите поретко да ги напуштаат постојаните партнерки поради љубовна афера, додека жените се повеќе склони да живеат со некој близок и да се разделат со досегашната сопруга.

Колку време траат љубовните афери ?
Што се однесува до мажите , тие или имаат секс за една ноќ, или долга сексуална врска, која се базира исклучиво и само на секс или поретко – долга љубовна врска. Во повеќето случаи прекинуваат љубовните афери со зборовите не по сопствена желба, а откако ќе бидат “фатени” од партнерката.

Како избираат со кого да изневерат ?
Мажите најчесто изневеруваат со оние жени кои флертуваат и се на располагање, а дамите преферираат повеќе тешко достапни мажи. Кај жените често изневерувањето е пред неа долго додворување, двоумење, чувство на нова возбуда и авантура во љубовта, запознавање и т.н.

Мажите често изневеруваат со жени кои имаат квалитети, кои не ги откриваат на партнерот. Жените имаат тенденција да се вклучат во љубовна афера со маж кој не само што изгледа добро, но и им дава внимание, а често и од финансиски интерес, велат од azjenata.com.

(167)

Вашиот коментар