Не е воопшто пријатна: Интелигентните жени ја имаат оваа навика за која многумина велат дека е одвратна

 
 

За прв пат во последните сто години жените имаат подобри резултати на тестовите за коефициент на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на таквите тестирања.

Тестовите за интелигенција ширум западна Европа, Канада, САД и другите развиени земји откриваат пораст на интелигенцијата на луѓето, но таа кај жените е побрзо растечка поради мултитаскингот.

Во истражувањето кое се занимавало со проучување на однесувањето, научниците од универзитетот Рочестер откриле една работа која интелигентните жени често ја прават, а не е некој одраз на убавото воспитување.

Имено, тие тврдат дека нападот на бес пропратен со “сочни” пцовки е знак за натпросечна интелигенција кај понежниот пол.

Истражувањата покажуваат дека интелигентните жени почесто пцујат и говорат прости зборови од оние кои имаат понизок коефициент на интелигенција, а тврдат и дека пцуењето е добро и за физичката форма и за подобрување на издржливоста.

(183)

Вашиот коментар