Ова ќе ви помогне да го подобрите сексуалниот живот

 
 

Јајцето содржи цинк, кој е многу важен за потенцијата, а кој не се содржи во поголема количина во секојдневните намирници.

​Жолчката е позната како афродизијак бидејќи содржи фолна киселина, витамини Б6 и Б12. Сексуалното однесување, тврдат познавачите на својствата на намирниците и заговорниците на афродизијаците, во голема мера зависи од примената на јајцата во исхраната.

Оваа намирница, пред секоја своја авантура, ја користел познатиот љубовник Казанова, пишува BHG.com

Јајцето содржи цинк, кој е многу важен за потенцијата, а кој не се содржи во поголема количина во секојдневните намирници.

Покрај тоа жолчката е позната како традиционален афродизијак бидејќи содржи фолна киселина, витамини Б6 и Б12, важни фактори за ослободување на хистамин, без кој, тврдат познавачите, нема ни потенција ни оргазам.

Јајцето содржи и две есенцијални аминокиселини важни за производство на невротрансмитерите. Еден од нив, норепинефрин, делува врз учењето и памтењето, но и врз сексуалното однесување.

Меѓутоа, заговорниците на оваа намирница како афродизијак истовремено предупредуваат дека со неа не треба да се претерува. Неделно треба да се изедат не повеќе од три до четири јајца.

(936)

Вашиот коментар