Овој фетиш го има секој петти маж

 
 

Фетишите во никој случај не се ментална болест. Иако фетишите се многу застапени во општеството, на таа тема има многу малку истражувања.

Поради тоа социјалниот психиолог Џастин Лехмилер спровел анкета над 4000 мажи која се занимавала со темата стапалата како фетиш.

Меѓу најзастапените фетиши е токму тој. Сепак истражувањето покажало дека постојат разлики меѓу лицата кои го имаат. Додека едни визуелно се возбудуваат од нив, други ги возбудува мирисот или помислата дека ги допираат или лижат, а неколкумина само тврдат дека најмногу ги „пали“ кога некој ги гази.

Според статистиката пет проценти од хетеросексуалните жени имаат некој облик фетиш на стопала, а кај мажите тој процент е значително поголем – 18%.

Иако фетишите сè уште се таму тема, докторот смета дека во никој случај не се ментална болест. Ако најдете личност која ќе се сложи на исполнување на вашите фетиши, тогаш тоа може да е совршен додаток кој ќе го зачини вашиот љубовен и сексуален живот.

(337)

Вашиот коментар