Погледнете како требаше да изгледа Скопје според планот на Кензо Танге?

 
 

По катастрофалниот земјотрес во 1963 година, започна обновата на Скопје, а до 1980 година градот беше повторно изградено, делумно според големиот план на Кензо Танге, кој бил поддржан од Обединетите нации, а делумно спроведен од наши архитекти.

Големиот план на Танге во тоа време многумина го сметале за контроверзен.

Да се потсетиме како требало да изгледа Скопје според неговата замисла.

(2696)

Вашиот коментар