Три совети за мир во куќата: Како да изградите добар однос со свекрвата

 
 

Жената која го родила вашиот сакан партнер секако ја заслужува вашата почит. Нормално дека постои можност помеѓу вас да има недоразбирања, но ваша должност е поради партнерот да дадете сè од себе за односот на неговите две сакани жени да биде одличен.

Вашиот однос треба да е чист, со взаемемна почит и со текот на времето да прерасне во пријателство, па затоа потрудете се уште на почетокот да ги отстраните сите можни опции кои водат кон непријателство со вашата свекрва.

1. Немојте да ја третирате како пречка
Таа станува дел од вашето семејство тој ден кога ќе се венчате за нејзиниот син. Затоа, дајте сè од себе за со неа да изградите добар однос. Наместо да имате одбивен став кон неа, пружете ѝ разбирање.

2. Важете го нејзиното мислење
Можеби таа е поинаква од вас. Наместо да претпоставувате што сака таа, послушајте го нејзиното мислење и дајте му на важност. Постепено запознајте ја и дозволете ѝ да ве запознае и таа вас. Ако двете сте добронамерни, нема причина зошто да не се согласувате.

3. Не барајте грешки во нејзиното однесување
Помеѓу вас двете постои разлика во сфаќање на нештата, бидејќи генерациски сте голема разлика. Но, сепак, немојте веднаш да ги осудувате нејзините сфаќања како погрешни и старомодни. Дајте ѝ прилика да ви покаже зошто нејзиниот став е таков, можеби ќе научите нешто.

(59)

Вашиот коментар