Убиец број еден на сексот

 
 

Сите го имаме, а не знаеме колку се озбилни последиците.

Телевизорот не го прави нашиот сексуален живот ниту подинамичен ниту повозбудлив. Ова беше потврдено и со резултатите од истражувањето на Универзитетот во Делавер, во кое научниците следеа речиси 4 милиони луѓе од повеќе од 80 земји во текот на годините.

Резултатот го отрезнува секој обожавател на телевизори – двојките кои имаат ТВ во куќата во просек 6% поретко водат љубов отколку двојките кои воопшто го немаат овој апарат во домот. Сега кога го знаеме фактот за телевизијата, можеме само да претпоставиме каков е проблемот со мобилните телефони.

Ако оваа студија по некоја случаност започнела сега, наместо во 2010. година веројатно ќе имала друг резултат.

Всушност, научниците на ова истражување во својот извештај напишаа: “Кога го започнавме истражувањето, паметните телефони и концептот на сурфање на мобилен телефон не беа толку раширени како што се денес. Во меѓувреме, мобилните телефони најверојатно ја превземале титулата за „број 1 убиец на сексуалниот живот“.

(1609)

Вашиот коментар