Хороскопски знаци што најмногу изневеруваат

 
 

Додека поединци тоа го прават бидејќи сакаат да се во центарот на вниманието, други се склони кон тоа да ја обноват врската со поранешниот партнер, иако се во брак, а трети едноставно имаат силен сексуален нагон.

Шкорпија
Луѓето родени во овој знак имаат силен сексуален нагон, што може да ги доведе до ситуација да го изневерат својот партнер, особено ако во нивниот однос недостасува страст.

Кога Шкорпијата ќе види нешто што сака, без разлика дали тоа е нешто во врска со некој нов партнер, или нешто материјално, ќе направи сè, за тоа да го добие. Тоа вклучува лажење и манипулација, доколку има потреба. Од друга страна, познато е дека се многу верни на пертнерот кога навистина ќе се заљубат и ќе направат сè што е потребно, за да биде сè како што треба.

Но, многу се фокусирани на сексуалниот однос и тој им е мерило за тоа колку врската е успешна.

Вага
Кога ќе настане некаков проблем во врската, Вагата ќе стори сè за да ја обнови хармонијата и да ја смири ситуацијата. Но, тие не сакаат расправии, па затоа ги избегнуваат по секоја цена. Понекогаш се склони кон тоа да се прават како да не знаат што се случува, заради „мир во куќа“.

Иако луѓето што се родени во овој знак не се склони кон изневерување, тоа би го направиле за да се чувствуваат подобро, за да продолжат да се чувствуваат посакувано или за да ја потполнат празнината што настанала во лошата врска.

Склони се во обновување на врските со претходните партнери. Исто така, испраќаат знаци во друштвото кога се расположени за флертување, а шансите за да го изневерат партнерот во вакви ситуации, се многу големи.

Лав
И птиците на гранките знаат дека Лавовите сакаат да бидат во центарот на вниманието и тешко можат да им одолеат на луѓето што ги третираат како богови.

Нивното его и самодоверба можат да им бидат атрактивни на другите, што често ги доведува до ситуација да бидат привлечни. Тоа е причината зошто шансите за изневерување кај нив се поголеми, особено ако тој што им се додворува му го потхранува егото.

Понекогаш се чувствуваат како да се многу важни, и како да е нивна должност да ја делат својата љубов и тело со другите луѓе.

Стрелец
Луѓето родени во овој знак имаат немирен дух, многу се љубопитни и постојано бараат нови, возбудливи искуства. Многу се едноставни и често прават нешто без да размислуваат за последиците,

Кога Стрелците се несреќни во врската, го изневеруваат својот партнер со еден љубовник, а некогаш и со неколку. Нивната слободоумност и авантуристички дух, на другите им се многу привлечни.

Тие кога изневеруваат, веднаш му кажуваат на љубовникот дека се со некој во врска и објаснуваат зошто го изневеруваат.

(262)

Вашиот коментар