10 заблуди за сексот во кои филмовите нè тераат да веруваме (18+)

 
 

Во најголем дел од времето се поистоветуваме со филмовите. Некои ни ја покажуваат добрата страна на популарноста, некои пак темната страна на бруталноста во средно училиште.

Некои ни посочуваат дека никогаш не треба да го забораваме детето во себе и да останеме вечно млади во духот, без оглед на годините.

Но, кога се работи за сексот во филмовите, тоа е сосема поинаква приказна. Сцените кои вклучуваат секс се практично совршени, диригирани до најмала ситница и детаљ и најчесто не ја прикажуваат вистинска слика за тоа каков е навистина сексот во реалниот живот.

Овие 10 работи се најчестите заблуди во врска со сексот кои постојано ги гледаме во филмовите што ни се веќе смачени:

1. Никој не се тетерави, никој не се сопнува или паѓа, никој не е несмасен.

10 zabludi za seksot vo filmovite 02

2. Сите доживуваат оргазам неверојатно брзо (особено жените).

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

3. Никој не се тушира после сексот.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

4. Никогаш претходно не се дискутира за она што следува или јасно се дава согласност.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

5. Со само еден потег се „чисти“ целата маса, која очигледно е многу подобро место за секс отколку нормален кревет.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

6. Многу ретко се прикажуваат двојки од истиот пол во сексуален однос (и вообичаено секогаш е погрешно прикажано).

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

7. Скоро никој не користи презервативи.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

8. Луѓето постојано си ги кинат алиштата.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

9. Во најголем процент е прикажана само мисионерската положба.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

10. Сексот под туш секогаш изгледа неверојатно лесно.

10 zabludi za seksot vo filmovite 11

(392)

Вашиот коментар