10. кг за две недели – Лимон диета:го чисти организмот од токсини, ги топи килограмите и ви дава енергија!

 
 

Сите сме во потрага по брзи и едноставни диети. Се чини дека ова би можело да биде добро решение. Единствено што ви треба се: лимони, вода и мед, и секако малку, но само малку дисциплина. Оваа диета може да ви помогне да загубите дури 10 килограми за две недели!

Мешавината на сок од лимон и вода би требало да се пие секој ден на празен желудник, веднш после будењето. Ова количество на течности ќе ви помогне и да го исчистите организмот од токсини.

Се’ што треба да направите е да го следите следниот план:
1.ден: сок од 1 лимон помешан со 200 мл вода.
2.ден: сок од 2 лимони помешан со 400 мл вода.
3.ден: сок од 3 лимони помешан со 600 мл вода.
4.ден: сок од 4 лимони помешан со 800 мл вода.
5.ден: сок од 5 лимони помешан со 1.000 мл вода.
6.ден: сок од 6 лимони помешан со 1.200 мл вода.
7.ден: сок од 1 лимони помешан со 1.200 мл вода (додајте 1 лажичка мед и пијте во текот на денот).
8.ден: сок од 6 лимони помешан со 1.200 мл вода.
9.ден: сок од 5 лимони помешан со 1.000 мл вода.
10.ден: сок од 4 лимони помешан со 800 мл вода.
11.ден: сок од 3 лимони помешан со 600 мл вода.
12.ден: сок од 2 лимони помешан со 400 мл вода.
13.ден: сок од 1 лимон помешан со 200 мл вода.
14.ден: сок од 3 лимони помешан со 200 мл вода (додајте 1 лажичка мед и пијте во текот на денот)..

Напомена: Оваа диета не се препорачува на лица кои имаат гастроентеролошки проблеми. Исто така, не заборавајте дека тоа што се придржувате до овој план не значи дека можете да јадете што сакате, бидејќи оваа диета има ефект само доколку ја придружува рамномерна и здрава исхрана.

(233)

Вашиот коментар