10 работи кои секој маж го прават среќен

 
 

Сите ние сакаме да бидеме среќни, но на жал живееме во едно време каде што работата ја ставаме на прво место и секој од нас има голем број на стресови и често среќата ја бараме на погрешни места. Сепак, не сме сите исти, но според голем број на истражувања, успеавме да ги пронајдеме 10-те работи кои секој маж го прават среќен.

Да биде пред сите
Не е богатсвото клучот на среќата, туку тоа да имате повеќе од другите. Според професорот по економија Роберт Френк од Корнелу, на мажите често им смета тоа што другите некогаш повеќе заработуваат од самите они.

Сексот
Мислиме дека не е потребно да објаснуваме за влијанието на сексот врз расположението. ?

Да бидете млад и да бидете стар
Мажите се најсреќни кога се млади и кога се стари. Среќни сме кога сме млади, потоа среќата опаѓа некаде во 40-тите години и потоа повторно расте. Да, ова е еден интересен податок кој што можеби не сите го знаат.

Живот во близина на работа
Според швајцарскиот економист Бруни Фреј, времето кое го трошиме додека одиме на работа и додека се враќаме знае да нанесе голем стрес.

Брак
Оженетиот маж има 9 % помал ризик од смрт, во споредба со неоженетиот. Мажите кои се во брак се доста посреќни од оние кои не се.

Волонтирање
Мажите кои помагаат на другите, чуствуваат поголемо задоволство и среќа во животот. Според исто така голем број на истражувања, оние мажи кои се дел од некоја непрофитна организација се посреќни од другите.

Да ја работи работата што ја сака, без разлика на платата
Уште една потврда дека парите не се секогаш важни. Ако работите работа која ја сакате, задоволството е поголемо од платата.

Среќен партнер
Една од најважните фактори за среќа е среќен партнер. Среќните личности најчесто влегуваат во брак со исто така среќен партнер и среќата често се пренесува од еден на друг.

Добро здравје
Еден од најважните фактори за среќа е доброто здравје.

Пријатели
Да, колку пријателите ви се поактивни, толку ви е поголема среќата.

(167)

Вашиот коментар