10 типови на луѓе кои треба да престанете да ги следите на социјалните мрежи

 
 

Социјалните мрежи имаат многу предности – ги поврзуваат луѓето, овозможува да споделите различни аспекти од животот, да дознаете многу информации и да го рекламирате бизнисот.

Но, колку пати се случило додека скролате низ Фејсбук или Инстаграм да си кажете „аман веќе од ваквите објави“?

Независно дали се работи за некој познаник кој шири негативни мисли, некој кој „оптеретува“ со здодевни фотки без поента, или пак страните кои шират лажни и вознемирувачки вести?

Луѓето и страните кои ги следите на социјалните мрежи имаат голем ефект врз вас и вашиот живот, па затоа треба да обрнете внимание на тоа да следите позитивни работи, а не нешто што ви предизвикува негативно чувство.

Ако не знаете од каде да почнете – престанете да ги следите следниве типови на луѓе и профили кои не ви се потребни:

Личности кои во минатото биле злобни со вас и ви наштетиле

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-02.jpg

Луѓе опседнати со хаштази без поента

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-03.jpg

Оние кои ги споделуваат сите мемиња и видеа кои ќе ги видат во текот на денот

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-04.jpg

Луѓето кои не излегуваат од дома без да прашаат дали се добро облечени/нашминкани или да постават бесмислени прашања 

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-11.jpg

Критичарите кои не престануваат да се жалат за секоја ситница со која ќе се соочат во денот

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-05.jpg

Опседнатите со храна што го сликаат секој можен оброк

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-06.jpg

Таквите кои патат за внимание и мора да се исповедаат на статус кога некој ќе ги повреди или разочара

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-07.jpg

Оние кои објавуваат исценирани фотки како да живеат живот од соништата (а е лажен)

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-08.jpg

Оние кои продаваат аранжмани или производи преку социјалните мрежи и ве „трујат“ со постови

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-09.jpg

Оние кои објавуваат само фотки од теретана и ништо друго

10-tipovi-na-lugje-koi-treba-da-prestanete-da-gi-sledite-na-socijalnite-mrezhi-10.jpg

(53)

Вашиот коментар